top of page

Partners

erasmus_edited.png
Logo-St-Antonius-Ziekenhuis.jpg
The_Mount_Sinai_Hospital.png

Deelnemers

Het krijgen van een kind is één van de grootste veranderingen die je in je leven mee zal maken. Als je tijdens deze periode ook nog eens ernstig psychiatrisch ziek wordt, is dat heel ingrijpend. Bijzonder is het, dat je juist dan toch mee wil werken aan een onderzoek naar peripartum psychiatrische stoornissen. Mede namens alle (toekomstige) moeders
willen we alle vrouwen die mee hebben gedaan aan OPPER dan ook heel erg bedanken.

Het Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

Het Erasmus MC is een ziekenhuis waarbij een gezonde bevolking en zorg door onderzoek en onderwijs belangrijk is. Bij het Erasmus MC werken gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken de kennis over ziekte en gezondheid vergroten, de diagnostiek en behandeling van zorg verbeteren en voortdurend zoeken naar manieren om te vernieuwen. Op die manier kan het Erasmus MC, samen met partners, patiënten én mensen met een zorgvraag nog beter helpen en tegelijkertijd gezonde mensen gezond houden.

Voor meer informatie over het Erasmus MC, ga naar www.erasmusmc.nl

De OPPER studie is heel blij met de ondersteuning van het Erasmus MC op zowel financieel als operationeel gebied met onder andere dagelijkse ondersteuning en beschikbaarheid van werkruimte.

Afdeling Psychiatrie, Erasmus MC 

De afdeling Psychiatrie van het Erasmus MC heeft translationeel onderzoek opgezet binnen het expertisecentrum voor zwangerschapspsychiatrie. OPPER is het grootste en enige translationele onderzoeksprogramma naar ernstige peripartum psychiatrie ter wereld.

Het translationeel onderzoek vind plaats in samenwerking met de afdeling Immunologie, de afdeling Genetica in Cardiff (UK), en de afdeling Psychoneuroendocrinologie van de NIH (Bethesda, USA).

Voor meer informatie, ga naar www.psych.nl

Goed klinisch psychiatrisch onderzoek is alleen mogelijk als de klinische zorg uitstekend is. Dit is het geval dankzij een heel goed en sterk team onder leiding van dr. Koorengevel (Psychiater). We willen dan ook alle onderzoekers, verpleegkundigen, AIOS, psychiaters en alle andere betrokken collega's van de afdeling psychiatrie van het Erasmus MC bedanken voor hun bijdrage aan OPPER.

St Antonius Ziekenhuis, Utrecht 

Sinds juni 2016 neemt de Moeder & Baby Unit (MBU) van de afdeling Psychiatrie van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht deel aan de OPPER studie. Hierdoor kunnen meer vrouwen meedoen met de OPPER studie en kunnen we sneller tot onderzoeksresultaten komen. In september 2021 heeft Leonie Breteler (Psychiater) de leiding overgenomen van Marin Peereboom (Psychiater).

De OPPER studie is heel blij met de ondersteuning van de MBU van het St. Antonius Ziekenhuis bij de uitvoering van het onderzoek en met het beschikbaar stellen van werkruimte.

Mount Sinai, New York

Prof. dr. Bergink is sinds januari 2018 naast hoofdonderzoeker van de OPPER studie ook hoofd van Mount Sinai’s Women’s Mental Health Programma. Zij staat internationaal bekend als expert in de behandeling van psychiatrische stoornissen tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling. Ze is professor aan de afdeling psychiatrie en de afdeling verloskunde, gynaecologie en reproductieve wetenschap aan de Icahn School of Medicine op Mount Sinai.

Het Mount Sinai-ziekenhuis is een van de grootste en meest gerespecteerde ziekenhuizen van de USA, internationaal geprezen voor uitmuntendheid in klinische zorg.

bottom of page